Kulinarinės kelionės

5 priežastys, dėl kurių poilsiautojai renkasi Sardiniją

Sena istorija, įspūdinga gamta, skanus maistas ir itin turtinga kultūra – taip galėtų skambėti Italijos populiarumo receptas. Jis nesudėtingas, sutinkamas ir kitose šalyse, bet niekur kitur nerasite būtent tokios klasikinės, neblėstančio žavesio dermės. Be to, kiekvienas Italijos regionas pasiūlys savą šio recepto interpretaciją. Šįkart dėmesio centre – antra pagal dydį…

Vasaros karštymetį išgyvensime lengviau, jei rinksimės organizmą vėsinantį maistą bei gėrimus. Ir nors lietuviški šaltibarščiai nepabos niekada, per 30 laipsnių šilumos lipantys termometrų stulpeliai – puiki proga išmėginti svečiose šalyse vasarą gaminamus tradicinius patiekalus, kurie vėsina.    Karštai vasaros dienai – ispaniška sriuba Pasirodo, pasaulio virtuvėje šaltibarščiais gali didžiuotis ne…

5 priežastys, dėl kurių poilsiautojai renkasi Sardiniją

Sena istorija, įspūdinga gamta, skanus maistas ir itin turtinga kultūra – taip galėtų skambėti Italijos populiarumo receptas. Jis nesudėtingas, sutinkamas ir kitose šalyse, bet niekur kitur nerasite būtent tokios klasikinės, neblėstančio žavesio dermės. Be to, kiekvienas Italijos regionas pasiūlys savą šio recepto interpretaciją. Šįkart dėmesio centre – antra pagal dydį…

Vasaros karštymetį išgyvensime lengviau, jei rinksimės organizmą vėsinantį maistą bei gėrimus. Ir nors lietuviški šaltibarščiai nepabos niekada, per 30 laipsnių šilumos lipantys termometrų stulpeliai – puiki proga išmėginti svečiose šalyse vasarą gaminamus tradicinius patiekalus, kurie vėsina.    Karštai vasaros dienai – ispaniška sriuba Pasirodo, pasaulio virtuvėje šaltibarščiais gali didžiuotis ne…

Užsisakykite oro linijų bilietus čia

Itališki ledai: saldi ir gaivi gelato istorija

Ledų istorija neatsiejama nuo kelionių. Manoma, jog ledų receptą į Italiją parvežė keliautojas Marco Polo iš savo klajonių po Kiniją, nors įvairius šaldytus desertus su vaisių sultimis, pienu ir medumi skanaudavo ir romėnai. Kita ledų kilmės versija atskleidžia, jog ledų, o tiksliau, šerbeto, gamybos paslaptys Italiją pasiekė iš arabų kraštų,…

Šiais globalizacijos laikais jau kur kas rečiau keliaujame su tikslu paragauti vieno ar kito gardumyno, nes ir mūsiškių parduotuvių lentynos kimšte prikimštos skanėstų iš viso pasaulio. O kur dar restoranų įvairovė. Tačiau greičiausiai sutiksite, jog skaniausios, kad ir kokios riebios, dešrelės yra Vokietijoje užgeriant bavarų alumi, o gardžiausi makaronai yra…

Trnič – tai sūris, kuris gaminamas Slovėnijos Kamniko regione, Velika planina, Mala planina and Gojška planina vietovėse.  Šis kietasis sūris yra ypatingas tuo, jog jam dekoruoti naudojami specialūs ornamentai. Be to, šis sūris pasižymi ir ypatinga forma: vieni sako, jog šio tradicinio sūrio forma primena kriaušę, tačiau kiti yra labiau…

Tarp baltas kepures užsimaukšlinusių Alpių viršukalnių žaliais kilimais nuklotuose slėniuose įsikūrusi Šveicarija garsi ne vien patikimais bankais ir prabangiais laikrodžiais. Gal kiek mažiau žinomas, tačiau neabejotinai dėmesio vertas ir šios šalies kulinarinis paveldas, o ypač pagal tradicinius receptus gaminamas sūris ir išskirtinio skonio sūrio patiekalai.   Taip pat skaitykite:…

Vyno keliu: kelionė po Slovakijos vynuogynus

Slovakija vyno mėgėjų žemėlapiuose nėra pažymėta ryškiomis spalvomis. Vis tik pastaraisiais dešimtmečiais uoliai gaivinamos slovakiškos vyndarystės tradicijos, kurios buvo puoselėjamos jau kelis tūkstantmečius. Mat sovietinės santvarkos metais buvusioje Čekoslovakijoje vyndarystė buvo centralizuota. Karpatų šlaituose sirpstantys vynuogynai vis dar keliskart mažesni nei 18 amžiuje, kuomet slovakiški vynai buvo pilami į Austrijos-Vengrijos…

Sūrio keliu: olandiško sūrio tradicija

Nors tulpės ir malūnai yra pagrindiniai Olandijos simboliai, tačiau ši šalis neretai vadinama ir sūrio kraštu, o olandiško sūrio pavadinimas Lietuvoje ilgą laiką buvo naudojamas kaip bet kokio fermentinio sūrio sinonimas. Iš tiesų, Olandija yra viena svarbiausių pasaulyje sūrio eksportuotojų, o sūris čia netgi vadinamas geltonuoju auksu. Skaičiuojama, jog vienas…

Estiški gardumynai, arba „kur nusipirkti kamos“?

Svečiuodamasi Estijoje visuomet prisimenu smagią istoriją iš savo pirmosios kelionės į šią šalį. Tuomet kartu keliavusi kolegė, vos iškėlusi koją iš lėktuvo Talino oro uoste, išreiškė susirūpinimą: „o kur čia galima nusipirkti kamos?“  Kamos??? O kas ta kama? Ir kodėl jos dabar taip staigiai prireikė?  Kamos, to specifinio estiško produkto,…

Istorija apie milžiną kepsnį iš Frankonijos

Šita istorija turėtų būti juokinga, bet akimirką, kai pamačiau padavėjos rankose lėkštę su milžinišku, aš turiu omeny tikrai MILŽINIŠKU, garuojančiu kepsniu, pasigailėjau, kad neužsisakiau ko nors paprastesnio. Ne tokio frankoniško. Bet juk ne. Aš būtinai norėjau paragauti autentiško patiekalo, o dar ir padavėja patvirtino, kad mano pasirinkimas – puikus. Kurgi…

Viurcburgas – vyno miestas alaus krašte

Yra Bavarijoje miestas, kuriame vyno taurė kilnojama dažniau nei alaus bokalas, o kiekvienas gatvėj sutiktas praeivis gali jums išvardinti visas vyno rūšis ir rekomenduoti geriausią. Nebūčiau tuo patikėjusi, jei pati tame mieste negyvenčiau. Prireikė metų, kol supratau, kad daugiau nei šimtmečius siekiančios tradicijos nėra tik sausi puslapiai istorijos vadovėliuose ir…

Informacija apie šioje svetainėje naudojamus slapukus

Šioje svetainėje naudojami slapukai, kurie leidžia tobulinti mūsų siūlomas paslaugas.

Rodyti daugiau
Visi slapukai Būtiniausi slapukai