Kulinarinių kelionių kryptis – Ryga

Latvijos sostinėje Rygoje jau įsibėgėja projekto „Ryga – Europos kultūros sostinė 2014“ renginiai. Kartu su kultūros, muzikos, šiuolaikinio meno gerbėjais į Rygą kviečiami visi tie, kurie mėgsta gurmanišką maistą ir kulinarines keliones – čia tęsiamas projektas „Gero skonio kryptis – Ryga“. Šiais metais visi…

Kaip pasigaminti tikrą austrišką karštą vyną?

Žiema. Metas, kai sužvarbę grįžtame į jaukius namus, kai norime pasėdėti prie liepsnojančio židinio susisupę į jaukų apklotą. Metas, kai galima pasimėgauti šilta arbata arba karštu vynu. Karštas vynas, arba gliuveinas, yra vienas tradicinių Kalėdinio laikotarpio akcentų vokiškai kalbančiose šalyse, kuriose kilo ir Kalėdinių mugių idėja. Ir Kalėdinių mugių,…

Aplink pasaulį – ragauti kavos, arba gidas kavos mėgėjams

Kava geriama visame pasaulyje. Tačiau įvairiuose kraštuose egzistuoja savitos su kavos gėrimo gamyba susijusios tradicijos. Be to, kava gardinama įvairiausiais prieskoniais ir produktais – cinamonu, kardamonu, imbieru, šokoladu, alkoholiu, druska ar net pipirais, jau nekalbant apie mums įprastus pieną ar grietinėlę. Šiandien milijonai žmonių neįsivaizduoja savo ryto be kavos puodelio,…

Kulinarinių kelionių kryptis – Ryga

Latvijos sostinėje Rygoje jau įsibėgėja projekto „Ryga – Europos kultūros sostinė 2014“ renginiai. Kartu su kultūros, muzikos, šiuolaikinio meno gerbėjais į Rygą kviečiami visi tie, kurie mėgsta gurmanišką maistą ir kulinarines keliones – čia tęsiamas projektas „Gero skonio kryptis – Ryga“. Šiais metais visi…

Kaip pasigaminti tikrą austrišką karštą vyną?

Žiema. Metas, kai sužvarbę grįžtame į jaukius namus, kai norime pasėdėti prie liepsnojančio židinio susisupę į jaukų apklotą. Metas, kai galima pasimėgauti šilta arbata arba karštu vynu. Karštas vynas, arba gliuveinas, yra vienas tradicinių Kalėdinio laikotarpio akcentų vokiškai kalbančiose šalyse, kuriose kilo ir Kalėdinių mugių idėja. Ir Kalėdinių mugių,…

Aplink pasaulį – ragauti kavos, arba gidas kavos mėgėjams

Kava geriama visame pasaulyje. Tačiau įvairiuose kraštuose egzistuoja savitos su kavos gėrimo gamyba susijusios tradicijos. Be to, kava gardinama įvairiausiais prieskoniais ir produktais – cinamonu, kardamonu, imbieru, šokoladu, alkoholiu, druska ar net pipirais, jau nekalbant apie mums įprastus pieną ar grietinėlę. Šiandien milijonai žmonių neįsivaizduoja savo ryto be kavos puodelio,…

Užsisakykite oro linijų bilietus čia

Ukraina ir Krymas. Niekada daugiau! Na, nebent truputį…

Grįžusi iš beveik mėnesio trukmės kelionės automobiliu po Ukrainą ir Krymą, per ukrainietiškos virtuvės vakarą, kurį organizavau artimiausiems draugams, norėdama pasidalinti įspūdžiais, buvau kategoriška – niekada daugiau! Mažiausiai traukė ten grįžti, o ir įspūdžiai tikrai nepriminė tų, girdėtų iš draugų ir artimųjų, viešėjusių Ukrainos perlu vadinamame Kryme. Nežinau, ar salsvo…

5 faktai, kurių nežinojote apie itališkus desertus

Itališki desertai sparčiai randa kelią į lietuvių skrandžius ir širdis. Dar ne taip seniai italų virtuvė mūsų šalies gyventojams siejosi tik su picomis ir makaronais, tačiau dabar jau ne vienas mūsų žino, kad tai – tik maža dalelė to, ką mums gali pasiūlyti Italijos kulinarinė patirtis. Itališki desertai dėl ypatingų…

Įdomiausios Europos vietovės kulinarams

Keliaudami paprastai neišvengiame ir pažinties su lankomų šalių virtuve, tradiciniais patiekalais, sužinome, kas būdinga tai vietovei. Tačiau yra ir tokių vietovių, kurias pasaulyje garsina tam tikri produktai. Tad kur jų ieškoti?   Parma: kumpis ir sūris Vienas iš itališkosios virtuvės šedevrų – tai vytintas Parmos kumpis, pasižymintis išskirtiniu skoniu ir…

Į Šiaulius – ragauti „dievų maisto“

Ilgą laiką šokoladas buvo vartojamas tik gėrimo pavidalu ir buvo prabangus skanėstas, kuriuo galėdavo mėgautis tik turtuoliai. O pirmoji šokolado plytelė pagaminta tik maždaug prieš 160 metų. Beveik keturių tūkstantmečių šokolado istoriją pasakoja prieš metus duris atvėręs Šokolado muziejus. Užsukę į Šiaulių centre „Rūtos“ saldainių fabrike įsikūrusį muziejų ne tik…

Penktasis ingredientas arba kur keliauja alaus mėgėjai Lietuvoje

Alutį gėriau, raudonas buvau, vo kas išrašė mano veidelį? Apynio spurgas, miežio grūdelis, tai jis išrašė mano veidelį. Tas apynėlis aukštai vyniojas, aukštai vyniojas, plačiai šakojas. Iš pašaknėlių žali lapeliai, ant viršūnėles aukso spurgelės. (Lietuvių liaudies daina) Tyras vandenėlis, miežių ar kviečių salyklas, mielės ir lietuvių…

Kur keliauja alaus mėgėjai

Pilzeno alaus darykla Čekijoje, © kelioniumanija.lt   Sakoma, jog seniausias iki šių dienų išlikęs receptas, užrašytas prieš 5000 metų akmeninėje plokštėje, priklauso alui. Be to, ir seniausia žinoma reklama yra skirta būtent šiam gėrimui. Vardijame keletą įdomių vietų, kuriose ne tik alaus upės liejasi, bet ir galima susipažinti…

zedonats.lv nuotr.   Jei norite ištrūkti iš darbų rato ir įkvėpti gryno, nelietuviško oro, puikia savaitgalio pabėgimo kryptimi gali būti Ryga. Šiame mieste per pastaruosius metus buvau jau trečią kartą ir galiu užtikrinti, kad artimiausiu metu ir vėl ten sugrįšiu. Kelionės „Lux…

Fika – švediška kavos pertraukėlė

Švedijoje kavos gėrimas yra neatskiriama kultūros dalis. Gal dėl to šioje šalyje yra naudojamas netgi atskiras žodis, apibūdinantis kavos pertraukėlę: fika. Tiesa, geriama gali būti ne tik kava, bet ir arbata. Fika sąvoka plati, ji gali reikšti ne tik pertraukėlę darbo metu, kuomet skanaujama kava, bet ir susitikimą su…

Kalėdinė Provanso tradicija – 13 desertų

Esame įpratę Kūčių vakarą praleisti šeimos rate prie stalo, nukrauto tradiciniais patiekalais, kurių turi būti ne mažiau nei dvylika. Būtent tiek patiekalų reikia paragauti per šį šventinį vakarą Lietuvoje. Panaši, tik prancūziškomis spalvomis ir skoniais nuspalvinta tradicija išlikusi ir viename autentiškiausių Prancūzijos regionų, Provanse. Čia Kalėdų išvakarėse be tradicinių…

Informacija apie šioje svetainėje naudojamus slapukus

Šioje svetainėje naudojami slapukai, kurie leidžia tobulinti mūsų siūlomas paslaugas.

Rodyti daugiau
Visi slapukai Būtiniausi slapukai