20 keisčiausių pasaulio patiekalų (I dalis)

Autorius: Alfa.lt , 2009, Spalio 15d.

Neskaitykite šio straipsnio, jei šiuo metu pietaujate.

Telegraph.com surinko 20 keisčiausių pasaulio valgių sąrašą.

Siūlome susipažinti su pirmaisiais 10 patiekalų.

Kepti tarantulai – Kambodža

Didžiausias vorų baimę turinčių žmonių košmaras Kambodžoje patiekiamas keptas. Tarantulų galima nusipirkti turguose. Kepti vorai puikiai tinka kaip traškus užkandis. Vis dėlto drąsuoliai turistai, bandę valgyti keptus tarantulus, sakė, kad jausmas panašus į drėgnų voratinklių valgymą.

Jūrų kiaulytė – Peru

Jos gali atrodyti mielos mokyklos klasėje, bet jūrų kiaulytės tavo lėkštėje neatrodo taip žavingai. Peru gyventojai, gyvenantys Andų kalnų kaimeliuose, valgo jūrų kiaulytes kaip puikų proteinų šaltinį. Jūrų kiaulytės iškepamos ir patiekiamos su galva ir galūnėmis. Skonis šiek tiek primena triušio mėsą.

„Casu marzu“ – Sardinija

Šis Sardinijos specialus patiekalas gali būti net pavojingas sveikatai. Dauguma maisto, kuriame įsiveisia lervos, keliauja tiesiai į šiukšlių dėžę, bet tik ne Sardinijoje gaminamas sūris, kuris specialiai laikomas tol, kol jame įsiveisia kirmėlės. „Supuvęs sūris“ yra uždraustas ES, tačiau Sardinijoje jis gaminamas ir valgomas su visomis lervomis.

„Hakarl“ (fermentuotas ryklys) – Islandija

Specialus Islandijos patiekalas „Hakarl“ yra iš tiesų ne itin malonaus skonio. Tradiciškai gaminamas iš ryklio mėsos, kuri įdedama į duobę ir uždengiama akmenimis bei žvyru ir taip laikoma tris mėnesius. Tada mėsa yra supjaustoma į nedidelius gabalėlius ir laikoma dar kelis mėnesius. Nors skonį dar galima pakęsti, tačiau sakoma, kad kvapas yra atstumiantis.

Civetų ekskrementų kava – Azija

Ši kava pirmiausia pereina civetų virškinamuoju traktu ir tik tada yra skrudinama. Ūkininkai leidžia kavos plantacijose civetoms ėsti jų derlių, kad vėliau galėtų surinkti jų ekskrementus, iš kurių gaminama šokolado skonio turinti kava.

Fugu – Japonija

Nors šis japoniškas patiekalas ir nėra bjaurus, tačiau yra paruoštas iš itin nuodingos keturdančių pusliažuvių rūšies fugu. Žuvies kepenyse ir odoje yra didelis kiekis nuodų, kurie yra stipresni už kalio cianidą.

„Balut“ – Filipinai

Dar kitaip šis patiekalas vadinamas „kiaušiniu su kojomis“. Tai kasdien valgomas filipiniečių patiekalas – anties ar vištos kiaušinis su beveik išsivysčiusiu embrionu, kuris turi net plunksnas, kojas ir sparnus. Toks kiaušinis yra išverdamas ir valgomas su visu lukštu. Jei susidomėjote, „Youtube“ yra daugybė vaizdo medžiagos, kurioje užfiksuota, kaip valgomas šis patiekalas.

Vištų kojos – įvairiose pasaulio vietose

Tai populiarus patiekalas Azijoje, Jamaikos bei Peru virtuvėse. Vištų kojos yra dažnai patiekiamos su sriuba ar juodųjų pupelių padažu. Kadangi koja yra iš vienų kremzlių ir smulkių kaulelių, tai tikrai nėra valgis kiekvieno skoniui.

Paukščių lizdo sriuba – Kinija

Pagamintas iš čiurlių lizdų, kuriuos paukščiai pasidaro iš seilių, šis patiekalas yra delikatesas Kinijoje ir kainuoja nemažus pinigus – apie 65 svarus už vieną porciją.

Gyvi aštuonkojai – Japonija ir Korėja

Valgyti šį patiekalą tikrai susigundytų ne kiekvienas, ypač matydamas, kaip patiektas gyvas aštuonkojis rangosi lėkštėje, bandydamas pasprukti. Taip pat nepratusių prie šio maisto žmonių organizmui gali būti sudėtinga suvirškinti aštuonkojų čiuptuvus.

Taip pat skaitykite:

20 keisčiausių pasaulio patiekalų (II dalis)

Alfa.lt logo1-1.gif



SUŽINOKITE TIKSLIAS SKRYDŽIŲ KAINAS

Pasirinkite miestą, iš kurio vykstate.
Įveskite miesto, šalies arba oro uosto pavadinimą
Įveskite miesto, šalies arba oro uosto pavadinimą
Skrydis atgal
Suaugę 1
Vaikai (2-11 m.) 0
Kūdikiai (0-23 mėn.) 0
Jei kūdikiui kelionės metu sukanka dveji metai, prašome rezervuoti vaikišką bilietą.