20 keisčiausių pasaulio patiekalų (II dalis)

Autorius: Alfa.lt , 2009, Spalio 15d.

 

Skorpionai – Kinija, Vietnamas

Kaip ir tarantulai, skorpionai taip pat dažniausiai valgomi kepti, jie gali būti patiekti šokolado apvalkale ar sriuboje. Sakoma, kad jie yra vertingi organizmui, be to, yra itin populiari turistų atrakcija kartu su svirpliais, jūrų arkliukais ir kitais nesuskaičiuojamais užkandžiais.

Kirmėlės – Australija

Šios didžiulės baltos kirmėlės yra pagrindinis valgis aborigenų valgiaraštyje. Juos galima valgyti gyvus arba virtus, jie yra puikus proteinų šaltinis. Sakoma, kad kirmėlių skonis primena migdolus.

Durijaus vaisiai – Pietryčių Azija

Durijaus vaisių kvapas yra labai nemalonus, Pietryčių Azijoje juos buvo uždrausta vežtis taksi, išnuomotuose automobiliuose ir viešajame transporte. Rašytojas Anthony Burgessas taip nupasakojo juos: „Jausmas toks lyg valgytum saldžias avietes išvietėje.“

Kirų vynas – Šiaurės poliaratis

Kirų vynas yra eskimų išradimas, kad galėtų kažką gerti šaltomis arktinėmis naktimis. Vynas gaminamas mirusį kirą (supjaustytą gabaliukais arba visą) užpilant vandeniu ir paliekant šviesoje.

Žiurkės – Vietnamas, Kinija, Tailandas, Laosas

Žiurkės sunaikina Vietnamo ūkininkų derlių, tad šie jas pagauna, suvynioja į bananų lapus ir pardavinėja turguje. Kepta žiurkė itin populiarus patiekalas Tailande, kaip ir šikšnosparniai.

„Kumis/Airag“ – Centrinė Azija

Šis gėrimas, pagamintas ir fermentuoto asilių pieno, yra svarbus gėrimas Vidurio Azijos kultūrose. Jis sūrus, šiek tiek alkoholinis, turtingas vitaminų ir mineralų šaltinis. Tai ypač geras gėrimas gyvenant ar keliaujant per stepes.

Karvės šlapimas – Indija

Daug induistų tiki, kad jis turi gydomųjų galių. Karvės šlapimas yra pardavinėjamas parduotuvėse kartu su pienu ir jogurtu. Šių metų pradžioje Haridvaro mieste buvo paskelbta, kad ruošiamasi pristatyti naują „Pepsi“ ir „Coca-Cola“, pagamintą iš karvės šlapimo.

Jaučio penis – Kinija

Tradicinis afrodiziakas – jaučio penis – yra valgomas įvairiose Tolimųjų Rytų vietose. Per Kinijoje vykusias olimpines žaidynes kinų atletai netgi prašė, kad sriuba su buliaus peniu būtų įtraukta į jų kasdienį valgiaraštį. Gal būtent tai jiems padėjo laimėti 51 aukso medalį.

Ruonių kojos – Kanada

Dažniausiai valgomas per Velykas, patiekalas iš ruonių kojų yra tradicinis valgis Kanados provincijoje Niūfaundlende. Internete galima surasti įvairių receptų, dažniausiai koja ruošiama su šakninėmis daržovėmis ir kiaulės riebalais.

„Smalahove“ (avies galva) – Norvegija

Tradicinis Kalėdų patiekalas „Smalahove“ yra gaminamas iš sūdytos, tris valandas virtos avies galvos (be vilnos ir smegenų). Etiketas sako, kad pirmiausia reikia suvalgyti ausis ir akis, kol jos dar yra šiltos, o likusi avies galvos dalis valgoma nuo galo. Liežuvis ir akies raumenys laikomi skaniausiomis dalimis.

Taip pat skaitykite:

20 keisčiausių pasaulio patiekalų (I dalis)

Alfa.lt logo1-1.gif



SUŽINOKITE TIKSLIAS SKRYDŽIŲ KAINAS

Pasirinkite miestą, iš kurio vykstate.
Įveskite miesto, šalies arba oro uosto pavadinimą
Įveskite miesto, šalies arba oro uosto pavadinimą
Skrydis atgal
Suaugę 1
Vaikai (2-11 m.) 0
Kūdikiai (0-23 mėn.) 0
Jei kūdikiui kelionės metu sukanka dveji metai, prašome rezervuoti vaikišką bilietą.