Transilvanija – „šalis už miško“

Prisipažinkit, kokios asociacijos iškyla išgirdus žodį „Transilvanija“? Greičiausiai – Drakula, vampyrai, na, gal dar čigonai ir plėšikai… Tačiau įsisenėjusius stereotipus paneigia apsilankymas krašte, kuriame yra persipynę daugybė skirtingų kultūrų, o gamtos grožis tiesiog užburia.   Transilvanija – Rumunijos centrinėje ir vakarinėje dalyje išsidėstęs istorinis regionas, kurio pavadinimas, išvertus į lietuvių…

Ką valgyti norint gražiai įdegti?

Vasarai atėjus vis dažniau aplanko mintys apie atostogas, jūrą, saulę. Vos išaušus pirmai „katino dienai“ mauname iš miesto „džiunglių“ į gamtą, kur nors arčiau vandens… O po atostogų juk priimta girtis gražiu įdegiu. Ką reikia valgyti, kad greičiau įdegti? Rusvą įdegio spalvą odai suteikia melanino pigmentas, kuris išsiskiria mūsų…

Kuršių nerija: lietuviškas balto smėlio ir pušynų rojus

97 kilometrai bekraščių smėlynų, aukšto dangaus, šimtamečių pušynų – taip atrodo lietuvišku rojumi vadinama Kuršių nerijos juosta. Tiesa, jos tik 50 kilometrų priklauso Lietuvai, likusi dalis – Rusijos Federacijos teritorija. Čia atvykę net triukšmingiausi poilsiautojai nutyla, nuščiūva ir mėgaujasi nenusakomais vėjo piešiniais smėlyje, ošiančia atvira Baltijos jūra, pasivaikščiojimais siaurais mediniais…

Transilvanija – „šalis už miško“

Prisipažinkit, kokios asociacijos iškyla išgirdus žodį „Transilvanija“? Greičiausiai – Drakula, vampyrai, na, gal dar čigonai ir plėšikai… Tačiau įsisenėjusius stereotipus paneigia apsilankymas krašte, kuriame yra persipynę daugybė skirtingų kultūrų, o gamtos grožis tiesiog užburia.   Transilvanija – Rumunijos centrinėje ir vakarinėje dalyje išsidėstęs istorinis regionas, kurio pavadinimas, išvertus į lietuvių…

Ką valgyti norint gražiai įdegti?

Vasarai atėjus vis dažniau aplanko mintys apie atostogas, jūrą, saulę. Vos išaušus pirmai „katino dienai“ mauname iš miesto „džiunglių“ į gamtą, kur nors arčiau vandens… O po atostogų juk priimta girtis gražiu įdegiu. Ką reikia valgyti, kad greičiau įdegti? Rusvą įdegio spalvą odai suteikia melanino pigmentas, kuris išsiskiria mūsų…

Kuršių nerija: lietuviškas balto smėlio ir pušynų rojus

97 kilometrai bekraščių smėlynų, aukšto dangaus, šimtamečių pušynų – taip atrodo lietuvišku rojumi vadinama Kuršių nerijos juosta. Tiesa, jos tik 50 kilometrų priklauso Lietuvai, likusi dalis – Rusijos Federacijos teritorija. Čia atvykę net triukšmingiausi poilsiautojai nutyla, nuščiūva ir mėgaujasi nenusakomais vėjo piešiniais smėlyje, ošiančia atvira Baltijos jūra, pasivaikščiojimais siaurais mediniais…

Užsisakykite oro linijų bilietus čia

Žymiausios šventos vietos Europoje

Kelionės į piligrimines vietoves nėra įprastos turistinės ekskursijos. Nors žymiausios šventos vietos pritraukia ir minias smalsių turistų, maldininkai čia atvyksta vedami dvasinių paskatų, ieškodami vidinės ramybės, norėdami pasimelsti ir pabendrauti su Dievu. Čenstachova Lenkijos pietuose esanti Čenstachova (Czestochowa) neretai vadinama dvasine šalies sostine. Į šią šventą…

Gėlių šalies paradoksai

„Aš – ne turistas“ – tai mugės, kasmet vykstančios Nyderlandų sostinėje Amsterdame, pavadinimas. Ji skirta naujai į šią šalį atvykusiesiems, kurie planuoja kurį laiką čia gyventi. Mugė sulaukia daug lankytojų, nes atvykėlių išties nemažai, vien dirbančiųjų tarptautinėse institucijose ir ambasadose šeimos sudaro gausų būrį, o jų kaita nuolatinė – vieniems…

Žironos gėlių šventės akimirkos

Į Šiaurę nuo Katalonijos sostinės Barselonos esanti  Žirona (Girona) garsi jaukiu senamiesčiu su siauromis gatvelėmis, menančiomis miesto įkūrėjų romėnų pėdsakus. Iš tolo šviečia balsvi ant stačios kalvos įsikūrusio miesto bažnyčių bokštai. Kiekvieną pavasarį senamiesčio kiemai, gatvelės, skersgatviai ir istoriniai pastatai paskęsta tūkstančių gėlių žieduose. Šiemet, nuo gegužės 8 d.

Keliaujame po Pamario kraštą

Pamario kraštas daugeliui žinomas dėl didžiojo pavasarinio potvynio, kurio metu gausiai užliejamos pievos ir keliai. Šis rajonas dažnai siejamas su Ventės rago stotimi, kur žieduojami paukščiai. Tad jei mėgstate vandenį, žavitės gamta ir paukščiais, kelionė po Pamario kraštą suteiks jums daug malonių akimirkų ir neišdildomų įspūdžių. Kelionę po Pamario…

Korsika: „kalnas jūros vidury“

Laukiniai smėlio paplūdimiai, įspūdingos uolos, mirtų kvapas ir Viduržemio jūros pakrantėms būdingi vynuogynai, citrusų plantacijos bei alyvmedžių giraitės – tai tik keletas žodžių, apibūdinančių ketvirtą pagal dydį Viduržemio jūros salą. Nors liepos ir rugpjūčio mėnesiais į salą suplūsta poilsiautojai, Korsikos gamta yra viena mažiausiai paliestų Viduržemio jūros regione.  …

Kaip pasiruošti savaitgalio žygiui ir stovyklavimui

Laisvalaikis gamtoje ir įvairūs žygiai darosi vis populiaresni mūsų šalyje. Tiems, kurie tik pradėjo vaikščioti į žygelius ir stovyklauti gamtoje, pravers patarimai dėl aprangos ir žygyje reikalingų daiktų.   Ką apsirengti? Batai – turbūt svarbiausia turisto aprangos dalis. Pasivaikščiojimui gamtoje tinka sportbačiai ir basutės. Svarbiausia, kad jie…

Ten, kur gyvena troliai

Lietuvio kišenei neįprastai brangi, tačiau kartu ir nepaprastai graži šalis Norvegija traukia ne tik kalnų žygeivius ir užkietėjusius žvejus. Išradingieji tautiečiai randa įvairiausių būdų, kaip sutaupyti keliaujant po vieną brangiausių pasaulio šalių.   „Šiaurės kelias“ Norvegijos Karalystė yra šiauriausia Europos šalis, traukianti turistus įspūdinga iškyšulių bei fiordų…

Atradimai Istrijos pusiasalyje

Lietuviams pristatinėti Kroatijos nereikia. Dažnas jei ne pats maudėsi krištoliniuose Adrijos jūros pakrančių vandenyse, tai bent girdėjo saulėtų ir šiltų atsiliepimų iš šioje gamtos turtais apdovanotoje šalyje apsilankiusių draugų, giminių ar bendradarbių. Vienas iš gražiausių ir įdomiausių Kroatijos regionų – Istrija, kuriame daugelis ras idealias atostogas.   Mėlynas…

Pagrindinis turkų virtuvės ingredientas – laikas

Net jei niekada nesate buvę Turkijoje, greičiausiai esate valgę turkišką kebabą – nedidelės kebabinės ir šiais užkandžiais prekiaujantys kioskeliai per paskutinius metus sparčiai išpopuliarėjo ir mūsų šalyje. Tačiau Turkijos virtuvė tai – ne tik kebabai, tai – malonumas akiai ir gomuriui, o jos pagrindinis ingredientas – laikas.

Informacija apie šioje svetainėje naudojamus slapukus

Šioje svetainėje naudojami slapukai, kurie leidžia tobulinti mūsų siūlomas paslaugas.

Rodyti daugiau
Visi slapukai Būtiniausi slapukai