Bosnijos ir Hercegovinos virtuvei didelę įtaką darė Trukijos, taip pat graikų ir Viduržemio jūros kulinarinės tradicijos.

Tradicinis bosnių patiekalas yra mėsos ir daržovių troškinys, taipogi mėgiamos dešrelės. Bosniai paprastai naudoja daugybę prieskonių, tačiau saikingais kiekiais. Dauguma patiekalų yra lengvi, dažnai verdami vandenyje. Iš mėsos rūšių, bosniai paprastai valgo jautieną ir avieną.

Šalyje mėgstami Rytietiški saldymynai. Tradicinis desertas yra chalva, kuri gaminama iš sezamo sėklų ir medaus, mėgiami pyragaičiai su įdarais.

Populiariausias alkoholinis gėrimas yra brendis. Labai mėgiamas naminis slyvų brendis, kuris vadinamas Rakija. Hercegovinos regione klimatas yra palankus vynuogėms auginti, tad čia gaminami puikūs vynai. Tradicinis stiprusis gėrimas iš vynuogių – loza, kuris yra panašus į itališką grapą, tik mažiau saldus.

Užsisakykite oro linijų bilietus čia

Susiję straipsniai

Bosnijos ir Hercegovinos miestai

Vaizdingi Bosnijos ir Hercegovinos miestai, kuriuos patariame įtraukti į savo kelionių maršrutą. Jei nežinote, kur nuvykti Bosnijoje ir Hercegovinoje, siūlome pasinaudoti mūsų patarimais. Pateikiame struktūruotus miestų aprašymus, rekomendacijas ir lankytinų vietų sąrašą. Jūsų patogumui visi miestai bei objektai pažymėti žemėlapyje, kad galėtumėte planuoti optimaliausią kelionės maršrutą.

Istorija ir kultūra

Bosnija ir Hercegovina yra sudaryta iš istorinių regionų: Bosnijos ir Hercegovinos. Nuo senų laikų dabartinės Bosnijos ir Hercegovinos teritorijoje gyveno ilyrų, trakų ir kitos gentys. Antikos laikais Bosnijos ir Hercegovinos teritorija buvo Ilyrijos ir Romos imperijos dalis. Viduramžiais skirtingais laikotarpiais šalis priklausė Vengrijos arba Kroatijos karalystėms. XIII a. buvo…

Virtuvė

Bosnijos ir Hercegovinos virtuvei didelę įtaką darė Trukijos, taip pat graikų ir Viduržemio jūros kulinarinės tradicijos. Tradicinis bosnių patiekalas yra mėsos ir daržovių troškinys, taipogi mėgiamos dešrelės. Bosniai paprastai naudoja daugybę prieskonių, tačiau saikingais kiekiais. Dauguma patiekalų yra lengvi, dažnai verdami vandenyje. Iš mėsos rūšių, bosniai paprastai valgo jautieną ir avieną.

Bosnijos ir Hercegovinos miestai

Vaizdingi Bosnijos ir Hercegovinos miestai, kuriuos patariame įtraukti į savo kelionių maršrutą. Jei nežinote, kur nuvykti Bosnijoje ir Hercegovinoje, siūlome pasinaudoti mūsų patarimais. Pateikiame struktūruotus miestų aprašymus, rekomendacijas ir lankytinų vietų sąrašą. Jūsų patogumui visi miestai bei objektai pažymėti žemėlapyje, kad galėtumėte planuoti optimaliausią kelionės maršrutą.

Istorija ir kultūra

Bosnija ir Hercegovina yra sudaryta iš istorinių regionų: Bosnijos ir Hercegovinos. Nuo senų laikų dabartinės Bosnijos ir Hercegovinos teritorijoje gyveno ilyrų, trakų ir kitos gentys. Antikos laikais Bosnijos ir Hercegovinos teritorija buvo Ilyrijos ir Romos imperijos dalis. Viduramžiais skirtingais laikotarpiais šalis priklausė Vengrijos arba Kroatijos karalystėms. XIII a. buvo…

Virtuvė

Bosnijos ir Hercegovinos virtuvei didelę įtaką darė Trukijos, taip pat graikų ir Viduržemio jūros kulinarinės tradicijos. Tradicinis bosnių patiekalas yra mėsos ir daržovių troškinys, taipogi mėgiamos dešrelės. Bosniai paprastai naudoja daugybę prieskonių, tačiau saikingais kiekiais. Dauguma patiekalų yra lengvi, dažnai verdami vandenyje. Iš mėsos rūšių, bosniai paprastai valgo jautieną ir avieną.

Informacija apie šioje svetainėje naudojamus slapukus

Šioje svetainėje naudojami slapukai, kurie leidžia tobulinti mūsų siūlomas paslaugas.

Rodyti daugiau
Visi slapukai Būtiniausi slapukai