Tradiciniai estų valgiai – sotūs ir kaloringi. Estų virtuvė turi daug skandinavams būdingų bruožų – čia daug patiekalų iš žuvies ir kiaulienos, o ypač iš bulvių. Nacionaline estų žuvimi laikoma strimelė, tačiau patys estai ją valgo gan retai. Panašiai kaip ir lietuviai, estai mėgsta juodą ruginę duoną.
Tradiciniai patiekalai:
- Kraujinė dešra
- Žąsis, kimšta slyvomis
- Täidetud vasikarind – veršienos mentės kepsnys
- Raugintų kopūstų ir kiaulienos troškinys
- Grybų sriuba
- Hernesupp – žirnių sriuba, ypač mėgiama žiemos metu
- Rosolie – silkės, bulvių ir burokėlių mišrainė, kuri sovietiniais laikais buvo praradusi populiarumą
- Marinuotas ungurys
Žinomiausias estų gėrimas – likeris Vanna Tallin, paprastai geriamas praskiestas sodos vandeniu arba pilamas į kavą ar arbatą. Jo skonis primena romą. Estai taip pat mėgsta alų.