Tradiciniai estų valgiai – sotūs ir kaloringi. Estų virtuvė turi daug skandinavams būdingų bruožų – čia daug patiekalų iš žuvies ir kiaulienos, o ypač iš bulvių. Nacionaline estų žuvimi laikoma strimelė, tačiau patys estai ją valgo gan retai. Panašiai kaip ir lietuviai, estai mėgsta juodą ruginę duoną.

Tradiciniai patiekalai:

  • Kraujinė dešra
  • Žąsis, kimšta slyvomis
  • Täidetud vasikarind – veršienos mentės kepsnys
  • Raugintų kopūstų ir kiaulienos troškinys
  • Grybų sriuba
  • Hernesupp – žirnių sriuba, ypač mėgiama žiemos metu
  • Rosolie – silkės, bulvių ir burokėlių mišrainė, kuri sovietiniais laikais buvo praradusi populiarumą
  • Marinuotas ungurys

Žinomiausias estų gėrimas – likeris Vanna Tallin, paprastai geriamas praskiestas sodos vandeniu arba pilamas į kavą ar arbatą. Jo skonis primena romą. Estai taip pat mėgsta alų.

Užsisakykite oro linijų bilietus čia

Susiję straipsniai

Istorija ir kultūra

Teritorija, apgyvendinta estų genties, jau nuo XIII a. pr. vadinta Estija. Tačiau kryžiaus žygių metu šalis buvo padalinta: pietinė jos dalis atiteko Livonijai, o šiaurinė – Danijai, vėliau – Teotonų ordinui ir Livonijos ordinui. Livonijos ordino valdymo metais Estijos vardas nebuvo vartojamas, jis sugrįžo tik 1583 m. XVI a.

Virtuvė

Tradiciniai estų valgiai – sotūs ir kaloringi. Estų virtuvė turi daug skandinavams būdingų bruožų – čia daug patiekalų iš žuvies ir kiaulienos, o ypač iš bulvių. Nacionaline estų žuvimi laikoma strimelė, tačiau patys estai ją valgo gan retai. Panašiai kaip ir lietuviai, estai mėgsta juodą ruginę duoną. Tradiciniai patiekalai:…

Istorija ir kultūra

Teritorija, apgyvendinta estų genties, jau nuo XIII a. pr. vadinta Estija. Tačiau kryžiaus žygių metu šalis buvo padalinta: pietinė jos dalis atiteko Livonijai, o šiaurinė – Danijai, vėliau – Teotonų ordinui ir Livonijos ordinui. Livonijos ordino valdymo metais Estijos vardas nebuvo vartojamas, jis sugrįžo tik 1583 m. XVI a.

Virtuvė

Tradiciniai estų valgiai – sotūs ir kaloringi. Estų virtuvė turi daug skandinavams būdingų bruožų – čia daug patiekalų iš žuvies ir kiaulienos, o ypač iš bulvių. Nacionaline estų žuvimi laikoma strimelė, tačiau patys estai ją valgo gan retai. Panašiai kaip ir lietuviai, estai mėgsta juodą ruginę duoną. Tradiciniai patiekalai:…

Informacija apie šioje svetainėje naudojamus slapukus

Šioje svetainėje naudojami slapukai, kurie leidžia tobulinti mūsų siūlomas paslaugas.

Rodyti daugiau
Visi slapukai Būtiniausi slapukai