Gvatemalos virtuvė – tipiška Majų kulinarija, artima kaimyninių šalių Meksikos, Hondūro ar Salvadoro – kulinarinėms tradicijoms. Didžiulę įtaką tradicinei Gvatemalos virtuvei padarė ispanai, prancūzai ir indėnai.
Šios virtuvės pagrindą sudaro daržovės (dažniausiai kukurūzai, pupos), ryžiai ir citrusiniai vaisiai (ypač bananai), kepta mėsa (vištiena), kava, apvalūs ploni kukurūzų paplotėliai su mėsa, sūriu (tortilijos), aštriųjų pipirų padažai, žalumynai ir pagardai.
Bananai gvatemaliečiams – tai pagrindinis maistas. Jie gali būti valgomi švieži, kepti, virti, galima su jais gaminti mišrainę, virti kompotą, dažnai gaminamas patiekalas „Mansanitas de papa“ , imituojantis obuolius. Kepti driežai – vietinių gyventojų delikatesas.
Nacionaliniai Gvatemalos patiekalai – ridikėlių salotos, paruoštos su mėtomis, apelsinų bei citrinų sultimis, juodųjų pupelių tyrė, tradicinė ryžių sriuba, aliejuje kepti tešlos kukuliukai, patiekiami saldžiame medaus sirupe, apibarstomi cinamonu ir cukraus pudra. Senesniuose šalies rajonuose viešpatauja senovės indėnų virtuvė, kurios receptai yra išlikę iš majų laikų. Maistui vartojamos jukos šaknys ir palmių šerdys, gaminami žvėrienos patiekalai, vištienos ir daržovių sriuba.
Vietiniai patiekalai – bananų lapuose apkepta mėsa su bulvėmis arba kukurūzais, daržovių ir pupelių piure, kepta žuvis su pupelėmis ir ryžiais.
Desertui yra kepami ryžių pyragėliai, kvietiniai paplotėliai su saldžiuoju įdaru arba sūriu, traškučiais, cukruotais vaisiais, bandelės su cinamonu, kremu, ledai, šokoladinė kava, bananai su šokoladiniu glaistu arba plakta grietinėle.
Nacionaliniai gėrimai – kava ir kaktusų degtinė. Kava paprastai yra gaminama nestipri, tačiau jos geriama po nedaug ir dažnai. Maltos kavos pupelės turi subtilų egzotišką vaisių prieskonį. Arbatos išgeriama nedaug – kaip ir visoje Lotynų Amerikoje populiariausia paragvajinė arbata – matė.