Indų virtuvė – garsi visame pasaulyje. Tradicinėje indų virtuvėje dera gausybė produktų ir aromatų.

Indai įsitikinę, kad maisto gaminimas yra dievų įkvėptas menas. Dauguma šios tautos žmonių yra vegetarai, dėl to čia ypatingai mėgstami vaisiai, daržovės, ryžiai, įvairios kruopos. Indų virtuvėje – daug pieno produktų, kadangi nuo seno galioja įsitikinimas, kad pienas yra sveikatos šaltinis.

Indai bent kartą per dieną valgo ryžius. Iš ryžių gaminamas tradicinis patiekalas – Pulao. Tai maistingas patiekalas, gaminamas iš ryžių, daržovių, sūrio, riešutų ir gardinamas prieskoniais. Duona į stalą paprastai patiekiama dar karšta.

Indai gamindami maistą naudoja daugybę prieskonių, žolelių. Prieskoniai prieš dedant juos į maistą yra specialiai ruošiami – pakepinami arba pakaitinami. Prieskonių mišiniai vadinami masala. Indijoje prieskoniams priskiriamos gydomosios savybės. Populiariausi indiški prieskoniai – imbieras, kmynai, kardamonas, aitriosios paprikos, cinamonas, kalendra, karis.

Desertai – itin saldūs, dažnai gaminami iš pieno produktų, šviežių vaisių, riešutų.

Indai tradiciškai valgo rankomis ir paprastai nenaudoja jokių stalo įrankių. Indai rankas prausia prieš valgį ir po valgio. Paprastai maistas valgomas iš thali – metalinės lėkštutės, pakeitusios anksčiau naudotą banano lapą.

Užsisakykite oro linijų bilietus čia

Susiję straipsniai

Virtuvė

Indų virtuvė – garsi visame pasaulyje. Tradicinėje indų virtuvėje dera gausybė produktų ir aromatų. Indai įsitikinę, kad maisto gaminimas yra dievų įkvėptas menas. Dauguma šios tautos žmonių yra vegetarai, dėl to čia ypatingai mėgstami vaisiai, daržovės, ryžiai, įvairios kruopos. Indų virtuvėje – daug pieno produktų, kadangi nuo seno galioja…

Klimatas

Indijoje vyrauja tropinis ir subekvatorinis klimatai. Šalyje yra ir viena iš drėgniausių pasaulio vietų – Megalajos plynaukštėje esantis Čerapundžis, kur per metus iškrinta daugiau nei 10 000 mm kritulių. Indijoje išskiriami trys sezonai – vasara, žiema ir lietingasis sezonas, kuomet vyrauja musoniniai lietūs, prasidedantys gegužės pabaigoje ir trunkantys iki spalio…

Istorija ir kultūra

Seniausios žinomos sėslios gyvenvietės dabartinės Indijos teritorijoje atsirado maždaug prieš 9000 metų. 3000-1750 m. pr. Kr. šioje teritorijoje egzistavo Harapos kultūra. Tuo laikotarpiu susikūrė ir Mohendžo Daro valstybė. Maždaug VII a. pr. Kr. teritoriją užvaldė arijų gentys. Hinduizmas, kurį dauguma indų išpažįsta iki šiol, susiformavo sąveikaujant vedinei (senovės indoarijų)…

Virtuvė

Indų virtuvė – garsi visame pasaulyje. Tradicinėje indų virtuvėje dera gausybė produktų ir aromatų. Indai įsitikinę, kad maisto gaminimas yra dievų įkvėptas menas. Dauguma šios tautos žmonių yra vegetarai, dėl to čia ypatingai mėgstami vaisiai, daržovės, ryžiai, įvairios kruopos. Indų virtuvėje – daug pieno produktų, kadangi nuo seno galioja…

Klimatas

Indijoje vyrauja tropinis ir subekvatorinis klimatai. Šalyje yra ir viena iš drėgniausių pasaulio vietų – Megalajos plynaukštėje esantis Čerapundžis, kur per metus iškrinta daugiau nei 10 000 mm kritulių. Indijoje išskiriami trys sezonai – vasara, žiema ir lietingasis sezonas, kuomet vyrauja musoniniai lietūs, prasidedantys gegužės pabaigoje ir trunkantys iki spalio…

Istorija ir kultūra

Seniausios žinomos sėslios gyvenvietės dabartinės Indijos teritorijoje atsirado maždaug prieš 9000 metų. 3000-1750 m. pr. Kr. šioje teritorijoje egzistavo Harapos kultūra. Tuo laikotarpiu susikūrė ir Mohendžo Daro valstybė. Maždaug VII a. pr. Kr. teritoriją užvaldė arijų gentys. Hinduizmas, kurį dauguma indų išpažįsta iki šiol, susiformavo sąveikaujant vedinei (senovės indoarijų)…

Informacija apie šioje svetainėje naudojamus slapukus

Šioje svetainėje naudojami slapukai, kurie leidžia tobulinti mūsų siūlomas paslaugas.

Rodyti daugiau
Visi slapukai Būtiniausi slapukai