Indonezijos virtuvė žavi sugebėjimu derinti skonius. Kartais derinami saldūs ir sūrūs, švelnūs bei aštrūs skoniai.
Pagrindinis maistas šalyje yra ryžiai. Jie dažnai verdami ant garų. Ryžiai valgomi kaip garnyras prie mėsos ar žuvies, bei iš jų gaminami įvairūs patiekalai.
Vienas iš tradicinių valgių yra „sambal“. Tai aštrus patiekalas, kuriame yra daug čili pipirų. Taip vadinamas ir pagrindinis pietų patiekalas, ir tiršta pasta.
Pats populiariausias desertas yra iš ryžių gaminamas į pudingą panašus patiekalas. Šis desertas gali būti pagamintas ryžius verdant su vaisiais, arba ryžiai kepami ir skaninami palmių cukrumi.
Šalyje dažnai geriamas kokoso pienas su apelsinų sirupu ir, kad gaivintų, su kapoto ledo gabalėliais.
Indonezijoje valgoma dešinės rankos pirštų pagalvėlėmis. Šalia lėkštės būna padėtas dubenėlis su vandeniu ir citrina, kur galima nusiplauti pirštus.