Latvijos virtuvė gana panaši į mūsiškę lietuvišką – jai įtakos turėjo ilgos ir šaltos žiemos ir tai, jog didžioji dalis gyventojų nuo seno vertėsi žemdirbyste. Tradicinis latvių maistas gan riebus, paprastai aštrūs prieskoniai nenaudojami.
Latviai iki šių dienų valgo daug bulvių patiekalų, pajūrio regionuose paplitusi žuvis. Taip pat latviai vartoja daug pieno produktų – pieno, sūrio, rauginto pieno, sviesto.
Tradiciniai patiekalai:
- Skabputra – tradicinė latvių verdama pieniška parauginta sriuba su kruopomis
- Duonos sriuba – gaminama užplikant džiovintą juodą duoną. Šiek tiek palaikius, masė nukošiama, o duonos tyrėje išverdami obuoliai, razinos, dedama cukraus bei cinamono. Pabaigoje sudedami pertrinti duonos tirščiai, spanguolių sultys. Sriuba patiekiama atvėsinta.
- Kopūstienė – sriuba, verdama iš šviežių ar raugintų daržovių (kopūstų, burokėlių lapų, rūgštynių).
- Salotos „rassols“ – salotos, gaminamos iš šių ingredientų: bulvių, marinuotų agurkų, obuolių, mėsos ir silkės. Salotos paprastai patiekiamos su grietine, kartais paskaninant garstyčių padažu.
- Įdaryti kiaušiniai – tradicinis įdaras gaminamas iš virto kiaušinio ar jo trynio, svogūnų, grietinės, silkės bei kumpio.
- Kanapių masė – iš džiovintų ir sugrūstų kanapių grūdų, sviesto bei pakepintų svogūnų gaminama masė, vartojama tepti sumuštiniams ar kaip užkandis.
- Kepta silkė – kepama riebaluose prieš tai pavoliojus miltuose. Patiekiama su virtomis bulvėmis bei grietine.
Gėrimai:
- Raugintas pienas – vienas iš populiariausių latvių tradicinių gėrimų.
- Sula
- Gira
Alkoholiniai gėrimai:
- Alus – tradicinis latvių alkoholinis gėrimas, gaminamas iš miežių ir apynių, kartais pridedant ir medaus. Populiariausias alus: „Aldaris“, „Cēsu“, „Tērvetes“, „Užavas“, „Piebalgas“, „Bauskas“, „Lāčplēša“.
- Rygos balzamas – gydančių savybių turintis stiprus ir labai aromatingas alkoholinis gėrimas, gaminamas iš įvairių žolelių. Gėrimas gaminamas pagal senovinį receptą, kadaise naudotą Rygos farmacininkų.