Maldyvų klimatas – tropinis. Šalies pietuose vyrauja jūrinis ekvatorinis, o šiaurinėje dalyje – jūrinis subekvatorinis klimatas. Maldyvuose karšta ištisus metus. Tiek oro, tiek vandens temperatūra paprastai nenukrinta žemiau +26°C. Vidutinė metinė temperatūra siekia +30°C.

Naktimis kartais pasitaiko trumpų liūčių. Lietingiausias sezonas – nuo birželio iki rugpjūčio. Nors šiuo laikotarpiu ir šilta, tačiau tai nėra turizmo sezonas, dėl to ir apgyvendinimo ir kitų paslaugų kainos žemesnės.

Nors Maldyvuose klimatas palankus turizmui beveik išsisus metus, tačiau daugiausia poilsiautojų atvyksta gruodžio-balandžio mėnesiais. Tai daugiausia poilsiautojai iš Europos, pasiilgę saulės ir šiltos jūros.

Užsisakykite oro linijų bilietus čia

Susiję straipsniai

Šventės

Kadangi Maldyvai – musulmoniškas kraštas, daugumos švenčių datos nustatomos pagal Mėnulio kalendorių ir yra kilnojamos. Ramadano metu dalis restoranų ir kitų aptarnavimo įstaigų neveikia. Maldyvuose savaitgalis – tai penktadienis ir šeštadienis.

Virtuvė

Maldyvų virtuvėje vyrauja žuvies patiekalai bei ryžiai. Vieni svarbiausių ingredientų – kokosų pienas, žaliosios citrinos, aitriosios paprikos. Populiariausia žuvis šalyje – tunas. Paprastai patiekalai yra gan aštrūs. Daržovių vartojama palyginti nedaug. Vienas iš populiariausių tradicinių patiekalų – ryžiai, patiekiami su žuvies sultiniu (garudhiya), taip pat čili pipirais, žaliosiomis…

Istorija ir kultūra

Maldyvų senovės istorija yra gan miglota, nedaug yra išlikę archeologinių radinių. Manoma, jog Maldyvų salose priešistoriniais laikais apsigyveno dravidų gentys. Teigiama, jog pirmieji žmonės salose apsigyveno maždaug prieš 5 tūkstančius metų. Budizmas šias salas pasiekė maždaug III a. pr. Kr. Išlikusi legenda, jog Maldyvuose pirmąją (budistinę) valstybę įkūrė sinhalų…

Šventės

Kadangi Maldyvai – musulmoniškas kraštas, daugumos švenčių datos nustatomos pagal Mėnulio kalendorių ir yra kilnojamos. Ramadano metu dalis restoranų ir kitų aptarnavimo įstaigų neveikia. Maldyvuose savaitgalis – tai penktadienis ir šeštadienis.

Virtuvė

Maldyvų virtuvėje vyrauja žuvies patiekalai bei ryžiai. Vieni svarbiausių ingredientų – kokosų pienas, žaliosios citrinos, aitriosios paprikos. Populiariausia žuvis šalyje – tunas. Paprastai patiekalai yra gan aštrūs. Daržovių vartojama palyginti nedaug. Vienas iš populiariausių tradicinių patiekalų – ryžiai, patiekiami su žuvies sultiniu (garudhiya), taip pat čili pipirais, žaliosiomis…

Istorija ir kultūra

Maldyvų senovės istorija yra gan miglota, nedaug yra išlikę archeologinių radinių. Manoma, jog Maldyvų salose priešistoriniais laikais apsigyveno dravidų gentys. Teigiama, jog pirmieji žmonės salose apsigyveno maždaug prieš 5 tūkstančius metų. Budizmas šias salas pasiekė maždaug III a. pr. Kr. Išlikusi legenda, jog Maldyvuose pirmąją (budistinę) valstybę įkūrė sinhalų…

Informacija apie šioje svetainėje naudojamus slapukus

Šioje svetainėje naudojami slapukai, kurie leidžia tobulinti mūsų siūlomas paslaugas.

Rodyti daugiau
Visi slapukai Būtiniausi slapukai