Maldyvų virtuvėje vyrauja žuvies patiekalai bei ryžiai. Vieni svarbiausių ingredientų – kokosų pienas, žaliosios citrinos, aitriosios paprikos. Populiariausia žuvis šalyje – tunas.
Paprastai patiekalai yra gan aštrūs. Daržovių vartojama palyginti nedaug.
Vienas iš populiariausių tradicinių patiekalų – ryžiai, patiekiami su žuvies sultiniu (garudhiya), taip pat čili pipirais, žaliosiomis citrinomis, svogūnais.
Tradiciniai patiekalai Maldyvuose:
- Mas huni – supjaustyta rūkyta žuvis, patiekiama su smulkintais kokosų riešutais ir svogūnais, dažniausiai pusryčiams.
- Fihunu mas – aštri marinuota žuvis, kepama ant grotelių.
- Hedhikaa – užkandžiai, gaminami iš įvairios žuvies.
- Bajiya – žuvis, kepama tešloje ir pagardinama kokosų pienu bei svogūnais.
- Gulha – nedideli pyragaičiai su rūkyta žuvimi.
- Kulhi borkibaa – aštrus žuvies pyragas.
Kadangi vietiniai gyventojai yra musulmonai, alkoholis jiems oficialiai yra draudžiamas. Tačiau kurortuose užsieniečiai gali jo laisvai įsigyti.