Sausio 1 d. – Naujieji metai (Nyttårsdag).

kilnojama data – Velykos (Påskedag).

Gegužės 1 d. – Darbo žmonių šventė (Første mai).

Gegužės 17 d. – Konstitucijos (Nepriklausomybės) diena, pagrindinė šalies šventė (Syttende mai or Grunnlovsdagen).

kilnojama data – Sekminės (Pinse).

Gruodžio 25-26d. –Kalėdos (Juledag).

Užsisakykite oro linijų bilietus čia

Susiję straipsniai

Ekonomika ir politika

Norvegija – klestinti rinkos ekonomikos šalis, tačiau šalies vyriausybė kontroliuoja tokius gyvybiškai svarbius sektorius, kaip naftos gavyba. Pagal naftos eksportą Norvegija yra trečia pasaulyje po Saudo Arabijos ir Rusijos. Šalis turtinga gamtos išteklių: čia išgaunama nafta, išnaudojama hidroenergija, gausu žuvies. Norvegijos pragyvenimo lygis – vienas aukščiausių pasaulyje. Siekdama išvengti…

Virtuvė

Norvegijos virtuvė yra gana įvairi, tačiau čia itin populiari žuvis. Žuvis ruošiama įvairiais būdais – džiovinama, marinuojama, sūdoma, rūkoma. Nuo seno populiariausios žuvys – menkės, silkės. Be žuvies čia populiarūs žvėrienos patiekalai. Tradiciniai norvegų patiekalai: fermentuota žuvis mėsos pyragai „Mamos kukulaičiai“ – nedideli maltos jautienos kukuliai, patiekiami su…

Istorija ir kultūra

Maždaug prieš 12 tūkstančių metų, pasibaigus ledynmečiui, į Norvegiją atsikėlė pirmieji jos gyventojai, manoma, iš dabartinės Vokietijos teritorijos. Pirmieji gyventojai medžiojo lokius ir elnius, taip pat gaudė žuvis. IX a. dabartinėje Norvegijos teritorijoje buvo įsikūrę daugybė mažų karalysčių, kurias 872 m suvienijo Haroldas I. Vikingai, gyvenę Norvegijos teritorijoje,…

Ekonomika ir politika

Norvegija – klestinti rinkos ekonomikos šalis, tačiau šalies vyriausybė kontroliuoja tokius gyvybiškai svarbius sektorius, kaip naftos gavyba. Pagal naftos eksportą Norvegija yra trečia pasaulyje po Saudo Arabijos ir Rusijos. Šalis turtinga gamtos išteklių: čia išgaunama nafta, išnaudojama hidroenergija, gausu žuvies. Norvegijos pragyvenimo lygis – vienas aukščiausių pasaulyje. Siekdama išvengti…

Virtuvė

Norvegijos virtuvė yra gana įvairi, tačiau čia itin populiari žuvis. Žuvis ruošiama įvairiais būdais – džiovinama, marinuojama, sūdoma, rūkoma. Nuo seno populiariausios žuvys – menkės, silkės. Be žuvies čia populiarūs žvėrienos patiekalai. Tradiciniai norvegų patiekalai: fermentuota žuvis mėsos pyragai „Mamos kukulaičiai“ – nedideli maltos jautienos kukuliai, patiekiami su…

Istorija ir kultūra

Maždaug prieš 12 tūkstančių metų, pasibaigus ledynmečiui, į Norvegiją atsikėlė pirmieji jos gyventojai, manoma, iš dabartinės Vokietijos teritorijos. Pirmieji gyventojai medžiojo lokius ir elnius, taip pat gaudė žuvis. IX a. dabartinėje Norvegijos teritorijoje buvo įsikūrę daugybė mažų karalysčių, kurias 872 m suvienijo Haroldas I. Vikingai, gyvenę Norvegijos teritorijoje,…

Informacija apie šioje svetainėje naudojamus slapukus

Šioje svetainėje naudojami slapukai, kurie leidžia tobulinti mūsų siūlomas paslaugas.

Rodyti daugiau
Visi slapukai Būtiniausi slapukai