Norvegijos virtuvė yra gana įvairi, tačiau čia itin populiari žuvis. Žuvis ruošiama įvairiais būdais – džiovinama, marinuojama, sūdoma, rūkoma. Nuo seno populiariausios žuvys – menkės, silkės. Be žuvies čia populiarūs žvėrienos patiekalai.
Tradiciniai norvegų patiekalai:
- fermentuota žuvis
- mėsos pyragai
- „Mamos kukulaičiai“ – nedideli maltos jautienos kukuliai, patiekiami su virtomis bulvėmis, troškintais žirneliais ar kopūstais, bruknėmis bei tirštu grietinės padažu
- sūdyti ėriuko šonkauliai
- ėriena su troškintais kopūstais
- rūgštaus pieno sūris
- krumkake – traškūs kūgio formos sausainiai
- Blotkaker – sluoksniuotas pyragas, perteptas plaktu kremu ir uogiene
Gėrimai:
Alkoholiniai gėrimai parduodami tik specialiose valstybinėse parduotuvėse (Vinmonopolet).
- Alus – tradicinis norvegų gėrimas, kuris seniau būdavo gaminamas prieš šventes kiekvieno norvego namuose. Didžioji dalis šiuo metu Norvegijoje gaminamo alaus – pilsner.
- Akevit – stiprusis alkoholinis gėrimas (42-45%), gaminamas iš bulvių bei kmynų.