Norvegijos virtuvė yra gana įvairi, tačiau čia itin populiari žuvis. Žuvis ruošiama įvairiais būdais – džiovinama, marinuojama, sūdoma, rūkoma. Nuo seno populiariausios žuvys – menkės, silkės. Be žuvies čia populiarūs žvėrienos patiekalai.

Tradiciniai norvegų patiekalai:

  • fermentuota žuvis
  • mėsos pyragai
  • „Mamos kukulaičiai“ – nedideli maltos jautienos kukuliai, patiekiami su virtomis bulvėmis, troškintais žirneliais ar kopūstais, bruknėmis bei tirštu grietinės padažu
  • sūdyti ėriuko šonkauliai
  • ėriena su troškintais kopūstais
  • rūgštaus pieno sūris
  • krumkake – traškūs kūgio formos sausainiai
  • Blotkaker – sluoksniuotas pyragas, perteptas plaktu kremu ir uogiene

Gėrimai:

Alkoholiniai gėrimai parduodami tik specialiose valstybinėse parduotuvėse (Vinmonopolet).

  • Alus – tradicinis norvegų gėrimas, kuris seniau būdavo gaminamas prieš šventes kiekvieno norvego namuose. Didžioji dalis šiuo metu Norvegijoje gaminamo alaus – pilsner.
  • Akevit – stiprusis alkoholinis gėrimas (42-45%), gaminamas iš bulvių bei kmynų.

Užsisakykite oro linijų bilietus čia

Susiję straipsniai

Virtuvė

Norvegijos virtuvė yra gana įvairi, tačiau čia itin populiari žuvis. Žuvis ruošiama įvairiais būdais – džiovinama, marinuojama, sūdoma, rūkoma. Nuo seno populiariausios žuvys – menkės, silkės. Be žuvies čia populiarūs žvėrienos patiekalai. Tradiciniai norvegų patiekalai: fermentuota žuvis mėsos pyragai „Mamos kukulaičiai“ – nedideli maltos jautienos kukuliai, patiekiami su…

Praktinė informacija

Keliautojams. Susiruošus keliauti po Norvegiją, būtina pasirūpinti ir patogiais kelioniniais rūbais bei avalyne. Norvegijoje orai itin permainingi, vasarą čia dažni lietūs. Dėl to itin pravers polietileninis apsiaustas. Vairuotojams. Kai kurie keliai, tiltai bei tuneliai yra mokami. Važinėjant po Norvegiją neišvengsite persikėlimų keltais. Kartais būna galimybė nesikelti keltu, o važiuoti…

Lankytinos vietos Norvegijoje

Čia pateikiamos turistų pamėgtos ir populiariausios lankytinos vietos Norvegijoje ir mažiau žinomos Norvegijos lankytinos vietos. Jei nežinote, ką pamatyti Norvegijoje, pasinaudokite mūsų pasiūlymais žemiau. Sužinokite daugiau, ką veikti bei ką pamatyti Norvegijoje.

Virtuvė

Norvegijos virtuvė yra gana įvairi, tačiau čia itin populiari žuvis. Žuvis ruošiama įvairiais būdais – džiovinama, marinuojama, sūdoma, rūkoma. Nuo seno populiariausios žuvys – menkės, silkės. Be žuvies čia populiarūs žvėrienos patiekalai. Tradiciniai norvegų patiekalai: fermentuota žuvis mėsos pyragai „Mamos kukulaičiai“ – nedideli maltos jautienos kukuliai, patiekiami su…

Praktinė informacija

Keliautojams. Susiruošus keliauti po Norvegiją, būtina pasirūpinti ir patogiais kelioniniais rūbais bei avalyne. Norvegijoje orai itin permainingi, vasarą čia dažni lietūs. Dėl to itin pravers polietileninis apsiaustas. Vairuotojams. Kai kurie keliai, tiltai bei tuneliai yra mokami. Važinėjant po Norvegiją neišvengsite persikėlimų keltais. Kartais būna galimybė nesikelti keltu, o važiuoti…

Lankytinos vietos Norvegijoje

Čia pateikiamos turistų pamėgtos ir populiariausios lankytinos vietos Norvegijoje ir mažiau žinomos Norvegijos lankytinos vietos. Jei nežinote, ką pamatyti Norvegijoje, pasinaudokite mūsų pasiūlymais žemiau. Sužinokite daugiau, ką veikti bei ką pamatyti Norvegijoje.

Informacija apie šioje svetainėje naudojamus slapukus

Šioje svetainėje naudojami slapukai, kurie leidžia tobulinti mūsų siūlomas paslaugas.

Rodyti daugiau
Visi slapukai Būtiniausi slapukai