Turkija – nemaža šalis, dėl to ir klimatas skirtinguose regionuose skiriasi.

Pajūryje klimatas – Viduržemio jūros, jis yra veikiamas jūros, dėl to yra švelnesnis. Prie Juodosios jūros vyrauja subtropinis klimatas, šis regionas yra lietingiausias visoje Turkijoje. Pajūryje vasaros sausos ir karštos, tačiau prie Juodosios jūros vasaros ne tokios karštos kaip prie Egėjo jūros. Juodosios ir Marmuro jūros pakrantėse vidutinė liepos temperatūra – 22-24 laipsniai šilumos. Viduržemio jūros pakrantėse vidutinė temperatūra – 25-32 laipsniai šilumos.

Tuo tarpu centrinėje Turkijos dalyje klimatas sausas žemyninis, kai kuriose vietovėse, nutolusiose nuo jūros, skirtumai tarp vasaros ir žiemos temperatūrų itin dideli. Ankaroje sausio mėnesio vidutinė temperatūra apie 0 laipsnių, o liepos – 23 laipsniai šilumos.

Užsisakykite oro linijų bilietus čia

Susiję straipsniai

Populiarūs Turkijos kurortai

Čia – gražiausi ir populiariausi Turkijos kurortai. Pateikiame struktūruotus kurortų aprašymus ir praktines rekomendacijas turistams. Visi kurortai ir lankytini objektai pažymėti žemėlapyje, kad galėtumėte planuoti optimaliausią kelionės maršrutą ir aplankyti gražiausius objektus netoli kurorto.

Ekonomika ir politika

Apie 60% šalies BVP sukuriama paslaugų sferoje, 30% – pramonėje, 12% – žemės ūkyje. Žemės ūkis labiausiai išvystytas Viduržemio jūros regione, kur auginami apelsinai, pomidorai, agurkai, pipirai, bananai, granatai. Juodosios jūros pakrantėse išvystyta žuvininkystė, taip pat auginamos arbatžolės. Pagrindinės Turkijos eksporto prekės – medvilnė ir tabakas. Turkijoje taip pat auginamos…

Virtuvė

Turkų virtuvė – viena iš turtingiausių pasaulyje. Ji formavosi įtakojama Viduržemio jūros regiono ir centrinės Azijos virtuvių tradicijų. Turkų stalas paprastai „lūžta“ nuo patiekalų įvairovės. Turkai vartoja daug grūdinių kultūrų – kviečių, ryžių. Taip pat racione gausu daržovių. Mėsa paprastai patiekaluose nebūna pagrindinis ingredientas. Populiariausia mėsa – aviena.

Populiarūs Turkijos kurortai

Čia – gražiausi ir populiariausi Turkijos kurortai. Pateikiame struktūruotus kurortų aprašymus ir praktines rekomendacijas turistams. Visi kurortai ir lankytini objektai pažymėti žemėlapyje, kad galėtumėte planuoti optimaliausią kelionės maršrutą ir aplankyti gražiausius objektus netoli kurorto.

Ekonomika ir politika

Apie 60% šalies BVP sukuriama paslaugų sferoje, 30% – pramonėje, 12% – žemės ūkyje. Žemės ūkis labiausiai išvystytas Viduržemio jūros regione, kur auginami apelsinai, pomidorai, agurkai, pipirai, bananai, granatai. Juodosios jūros pakrantėse išvystyta žuvininkystė, taip pat auginamos arbatžolės. Pagrindinės Turkijos eksporto prekės – medvilnė ir tabakas. Turkijoje taip pat auginamos…

Virtuvė

Turkų virtuvė – viena iš turtingiausių pasaulyje. Ji formavosi įtakojama Viduržemio jūros regiono ir centrinės Azijos virtuvių tradicijų. Turkų stalas paprastai „lūžta“ nuo patiekalų įvairovės. Turkai vartoja daug grūdinių kultūrų – kviečių, ryžių. Taip pat racione gausu daržovių. Mėsa paprastai patiekaluose nebūna pagrindinis ingredientas. Populiariausia mėsa – aviena.

Informacija apie šioje svetainėje naudojamus slapukus

Šioje svetainėje naudojami slapukai, kurie leidžia tobulinti mūsų siūlomas paslaugas.

Rodyti daugiau
Visi slapukai Būtiniausi slapukai